Försäljningsvillkor

Orderbekräftelse

När vi mottagit och bekräftat din beställning skickar vi en orderbekräftelse till din e-post. Där finns information om din beställning. Kontrollera alltid din bekräftelse och kontakta kundtjänst snarast om du undrar över något. Om du önskar ändra en beställning i efterhand kan det vara svårt då din vara packas och levereras så snart betalning mottagits. Kontakta kundtjanst@tapetonnet.se med din fråga så ser vi om vi kan hjälpa dig!

Utlämningsställe

Paketet levereras alltid till valt utlämningsställe. Så snart paketet har anlänt till ditt utlämningsställe så skickas en SMS avisering till dig som du tillsammans med din legitimation behöver vid uthämtning.

Leveranstid

Se leveranstiden i respektive produkts informationstext. Har produkterna du vill beställa olika långa leveranstider och du vill ha varorna med kort leveranstid först rekommenderar vi att du gör två separata beställningar. Vi reserverar oss för eventuell leveransförsening eller att varan utgått hos leverantören. Om detta sker meddelas du via e-post eller telefon. Vid leveransförsening har du rätt att häva köpet. Om du vill annullera en försenad vara, vänligen kontakta kundtjanst@tapetonnet.se omgående. Om du anlitar hantverkare rekommenderar vi att du säkerställer leveranstiden av produkterna först. Tapetonnet tar inte ansvar för kostnader som eventuellt uppkommer till följd av att en aviserad leveranstid överskridits eller att transportören inte håller utlovad hantering.

Transport

Fraktfritt vid ett ordervärde över 1000:- Vi samarbetar med Schenker. Om en transportskada uppstår ska det anmälas så fort som möjligt och utan dröjsmål. Kontakta Schenker på https://www.dbschenker.com/se-sv/om-oss/kundservice/kontakta-oss och anmäl skadan där.

Betalningsvillkor

I samarbete med Klarna erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning. Denna betallösning kallas för Klarna Checkout. Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarnas villkor. Genom att klicka på "Slutför köp" godkänner du tapetonnets allmänna villkor. Enligt lag måste du vara över 18 år för att få göra en kortbetalning på tapetonnet.se Läs mer om Klarna Checkout på https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/Klarna/sv_se/user.

Pris- och Produktinformation

Alla priser på tapetonnet.se är angivna i sek inklusive moms. Vi reserverar oss för eventuella skrivfel samt korrigering av uppenbara pris fel. Tänk på följande när du returnerar dina varor:

  • maila retur@tapetonnet.se för att erhålla en retursedel
  • Returfrakten kostar 125 kronor. Kostnaden för returen dras från krediteringen av varan.
  • OBS! Om paketet ej hämtas ut inom 14 dagar debiteras en avgift om 300 kr (kostnad för administration och returfrakt).

Lagen om distanshandel

tapetonnet.se följer lagen om distanshandel. Läs mer på https://www.hallakonsument.se/klaga-angra-eller-anmala/vad-lagen-sager/lagen-om-distansavtal-och-avtal-utanfor-affarslokaler/.

Tvist

Vid eventuell tvist kommer tapetonnet.se att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Bytes och returrätt

Följande gäller kring bytes- och returrätt:

  • Enligt konsumentköplagen har du full retur- och bytesrätt inom 14 dagar från att du mottagit varan. OBS! Vissa undantag gäller, vänligen läs mer längre ner! Det är dock förutsatt att du inte har använt varan eller öppnat varuförpackningen samt att den returneras i oskadat skick, detta enligt distansavtalslagen.
  • Ångerrätten gäller endast samtliga varor av samma sort. Det går inte att använda en del och lämna tillbaka resterande.
  • Som kund ansvarar du alltid för att rätt mängd blir beställd, även om du har rådfrågat oss på tapetonnet kundtjänst, eller använt vår tapetkalkylator vid köp av tapeter.
  • Retur- och bytesrätten gäller inte vid öppnade tapetrullar. Alla etiketter ska finnas kvar på rullarna.
  • Varor som skickas tillbaka måste vara obrutna samt förpackas väl, gärna i originalförpackning med tillhörande inneremballage och tillsammans med eventuella tillbehör. De ska vara väl emballerade för att undvika skador. Transportskador på grund av bristfällig emballering debiteras dig som kund. Sätt inga adresslappar direkt på varans förpackning utan lägg originalförpackningen i en annan förpackning.
  • För att returen ska godkännas måste den returnerade varan vara i väsentligt oförändrat skick

Återbetalning

Återbetalning för en returnerad vara betalas tillbaka till ditt konto inom 30 dagar. Klarna sköter all återbetalning.

Reklamation

Kontrollera att du har fått samma trycknummer på samtliga tapetrullar. Läs igenom uppsättningsanvisningen som medföljer rullarna före tapetsering. Kontrollera under tiden du sätter att det inte är några tryckfel eller dylikt på tapeterna. Om så är fallet, avbryt tapetseringen och kontakta kundtjanst@tapetonnet.se

Uppsatta rullar är godkända rullar.

Färgåtergivning

Tänk på att färgåtergivningen varierar på olika datorskärmar samt telefoner, Ipads. Vi kan därför inte garantera att färgen exakt överensstämmer med tapeten du beställer.